Ingredients per la massa
250 g de farina
1 sobre de llevat de forner (7 g)
1/2 cullerada petita de sal
40 g d'oli d'oliva
130 g d'aigua
Ingredients per la cobertura
Tomàquet ratllat i escorregut
300 g de formatge Havarti
150 g de pernil dolç
300 g d'una mescla de carbassó, ceba i patanaga tallats a dauets i bullits amb la seva pròpia aigua.
200 g de formatge variat ratllat per posar per sobre
Procediment
Es pesen tots els ingredients en l'ordre indicat per preparar la massa.
Es mesclen bé fins a obtenir una massa llisa, elàstica i que no s'enganxi a les mans.
La massa es deixa reposar durant 1 hora a temperatura ambient en un recipient tapat amb un drap.
Passat el temps, s'estira la massa amb un corró o amb les mans fins a ocupar la mida d'una safata per anar al forn.
Es posa sobre un full de silicona o de paper vegetal.
S'hi escampa el tomàquet ratllat de manera que cobreixi la massa amb una fina capa.
A continuació s'hi posen 12 quadrats de formatge Havarti que cobreixen tota la superfície, i a sobre 6 talls de pernil dolç.
Per sobre s'hi escampa la verdura i, finalment, s'hi posa el formatge ratllat que es fondrà i gratinarà quan sigui al forn.
Es deixa reposar uns 20 minuts, mentre es preescalfa el forn a 235º C.
Es cou uns 20-25 minuts.
Bon profit!
No comments:
Post a Comment