Saturday, 6 October 2012
Pa amb llavors
Ingredients
1 kg de farina de força
100 g de farina de sègol integral
2 sobres de llevat de forner (14 g)
15 g de sal
90 g d'oli d'oliva
900 g d'aigua
100 g de llavors de girasol
50 g de grana de lli
50 g de sèsam
50 g de llavors de carbassa
100 g de nous
Procediment
En un bol es pesen les farines, s'hi afegeix el llevat de forner i es mescla bé. S'hi pesa la sal, l'oli d'oliva i l'aigua.
S'amassa fins a obtenir una massa homogènia, tot i que molt enganxosa.
Es mescla bé uns 10 minuts, per anar bé amb una amassadora, o bé sobre el taulell de la cuina enfarinat.
A continuacioó s'hi posen lles llavors i es continua amassant uns 5 minuts més.
S'agafa un recipient i s'unta amb oli. La mida ha de ser prou gran perquè hi càpiga el doble de la massa.
Es posa la massa al recipient, i a dintre mateix se li fan alguns doblecs.
Versió de fermentació lenta
Es deixa a la nevera unes 12 h.
Passat aquest temps o més, es treu de la nevera i es deixa atemperar.
Un cop a temperatura ambient s'boca sobre el taulell enfarinat i s'estira i es fan doblecs.
Es torna a deixar al recipient 1 hora més.
Passat aquest temps, es torna a abocar sobre el taulell enfarinat i es tornar estirar i a doblegar.
Es deixa una hora més.
Passat el temps s'aboca sobre el taulell enfarinat i es parteix en dos trossos.
Cada tros s'amassa i se li dóna la forma desitjada i es deixa reposar una hora més.
Passar a l'apartat de la cocció.
Versió de fermentació normal
Es deixa el recipient amb la massa a temperatura ambient durant 2 hores.
Passat el temps s'aboca sobre el taulell enfarinat i es parteix en dos trossos.
Cada tros s'amassa i se li dóna la forma desitjada i es deixa reposar una hora més.
Passar a l'apartat de la cocció.
Cocció
S'escalfa el forn a 230º C, i s'hi posa un bol amb aigua a dintre del forn per generar humitat.
Quan el forn està a 230º C, i ha passat l'hora de repòs, s'hi posen els dos pans.
S'abaixa la temperatura a 210º C i es deixa coure 40 minuts. Passat aquest temps es redueix la temperatura a 190º C i es deixa 35 minuts més.
Un cop cuit es deixa refredar sobre una reixa.
Aquest pa és bo tant amb pa amb tomàquet i pernil, o amb oli sol, o amb pasta de cacauet i dàtils per sobre.
Bon profit!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment