Gratinat de patates
Ingredients
1 kg de patates (Pontiac, millor)
1/2 l de llet
2 ous
200 g de formatge ratllat Emmental
1 kg de patates (Pontiac, millor)
1/2 l de llet
2 ous
200 g de formatge ratllat Emmental
250 ml de crema de llet per cuinar
pebre negre i sal al gust
Procediment
Es pelen les patates i es tallen a rodanxes de 1/2 cm de gruix.
En un recipient per anar al forn s'hi posa una primera capa de patates, pebre i sal, ial gust, formatge ratllat Emmental.
Després s'hi posa una segona capa amb els mateixos ingredients, i s'acaba amb una tercera capa de patates i sal i pebre, al gust.
S'hi posa 1/2 l de llet i es tapa amb paper d'alumini.
Es posa al forn preescalfat a 220ºC durant 40 minuts.
Es baten els ous i la crema de llet i s'afegeixen a les patates un cop passats els 40 minuts. Es cobreix amb formatge ratllat i es continua uns 15-20 minuts a 220º C, sense el paper d'alumini, fins que quedi torrat.
Bon profit!
No comments:
Post a Comment