Galetes de xufla i civada
Ingredients
380 g de polpa de xufla humida (procedent de 250 g de xufles seques i remullades per fer orxata)
240 g de flocs de civada
145 g de farina d'espelta integral
50 g de sèsam no torrat
150 g de sucre
100 g de clara d'ou
110 g de dàtils Medjoul
1 c.p. de suce vainillat
1 pessic de sal
1 sobre de Royal
150 g d'oli d'oliva
Alternativa:
380 g polpa de xufla (procedent de 250 g de xufles seques i remullades per fer orxata)
120 g flocs de civada
165 g farina de blat
100 g segó de civada
50 g sèsam no torrat (o torrat)
1 ou i clara fins a 100 g
110 g de nabius vermells hidratats
1 c.p. sucre vainillat
1 pessic de sal
1 sobre Royal
150 g oli d'oliva
Procediment
Es barreja bé la polpa e xufla, els flocs de civada, la farina d'espelta integral, el sèsam, la clara d'or, el sucre vainillat, el pessic de sal i el Royal. Quan sigui ben homogeni s'hi afegeixen els dàtils tallats ben petits i es torna a remenar bé, perquè quedin ben repartits. Finalment, s'hi afegeix l'oli. S'amassa bé i es deixa reposar uns 10 minuts. Es fan galetes d'uns 5 cm d diàmetre i al voltant d'un cm d'alt. Es couen al forn preescalfat a 200º C durant uns 15 minuts, després es redueix la temperatura a 190º C i es continua uns 15 més. Treure les galetes quan ja siguin torrades al gust de cadascú.
Aquestes galetes són una manera d'aprofitar la polpa de les xufles després d'haver fet orxata.
No comments:
Post a Comment