Sunday, 1 March 2015
Tortell de Reis (EE.UU.)
Ingredients per la massa:
450 g de farina
1 paquet de llevat de forner deshidratat
120 ml de llet tèbia
50 g de mantega fosa
50 g de sucre
60 g d'aigua tèbia
2 ous
1 c.p. de sal
1/2 c.p. de cardamom mòlt
1 pela ratllada de llimona
Ingredients per al farciment:
50 g de mantega
30 g de farina
30 g de sucre
100 g d'ametlles granet
100 g de panses (posades en remull perquè no es cremin en coure el pastís al forn)
Ingredients per a la cobertura
suc d'una llimona
sucre fins obtenir una suspensió que es pugui aplicar amb pinzell.
Procediment
Es mescla la farina, el llevat, la llet tèbia, l'aigua tèbia, el sucre, la mantega, els dos ous batuts i la sal fins a obtenir una massa llisa i elàstica.
Deixar reposar la massa en un lloc sense que li toqui l'aire fins que hagi doblat el volum (entre 1 i 2 hores).
Mentrestant es prepata el farciment: es fon la mantega, s'hi afegeix el sucre i la farina i es remana fins obtenir una massa homogènia. S'hi afegeixen les ametlles, es remena i es deixa a la nevera.
Quan la massa hagi pujat, es torna a amassar i s'estén sobre el taulell en forma de rectangle: 75 cm x 25 cm. S'hi escampa el farciment i les panses escorregudes. Es deixen un parell de centímetres a les vores sense farciment. Es comença enrotllar pel costat llarg de forma ben apretada. Humitejar amb aigua la vora per segellar el rotlle format. Tallar-lo de llarg pel mig amb un ganivet i fer una trena amb les dues meitats obtingudes. Ajuntar els extrems de la trena i formar el tortell.
Es deixa reposar en un lloc tebi uns 45-60 minuts.
Es cou al forn pre-escalfat durant uns 20 minuts a una temperatura de 190º C.
Un cop fora del forn, es pinta amb la suspensió de sucre en suc de llimona.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment