Ingredients per al poolish:
340 g de farina de blat
1 paquet de llevat de forner deshidratat
340 ml d'aigua tèbia
Ingredients per a la massa:
500 g de farina de blat
160 g de farina de sègol integral
360 ml d'aigua tèbia
20 g de sal
50 g de llavors de girasol
50 g de llavors de sèsam
20 g de llavors de lli
Procediment
Per preparar el poolish es mescla la farina, el llevat i l'aigua tèbia, fins obtenir una massa homogènia. Es deixa reposar a temperatura ambient tota la nit dintre d'un recipient tapat. No hi fa res si passen més hores.
L'endemà es mesclen bé les farines, l'aigua tèbia i la sal, i s'hi afegeix el poolish. Es continua remenant bé fins que s'obtingui una massa que tingui cos, uns 10 minuts. Aleshores s'hi afegeixen les llavors. Es torna a amassar fins que aquestes s'hagin distribuït uniformement per la massa.
Es deixa reposar unes 2 hores a temperatura ambient.
Quan la massa hagi pujat, es torna a amassar i s'estén sobre el taulell. S'amassa novament i es forma un cilindre d'uns 10 cm de diàmetre aproximadament. Es tallen rodanxes d'uns 2-3 cm i es posen planes sobre un drap enfarinat.
Es deixen reposar a temperatura ambient uns 45 minuts.
Abans de posar-los al forn, amb un ganivet esmolat se'ls hi fa un tall longitudinal (veure les fotos).
Es cou al forn pre-escalfat durant uns 25-30 minuts a una temperatura de 200º C.
No comments:
Post a Comment