Tuesday, 1 January 2013

Apfelstrudel (estil vienès)


Ingredients per la massa
150 g de farina
60 g d'aigua tèbia
un pessic de sal
38 g de mantega fosa

Ingredients per al farciment
0,8 kg de pomes
38 g de panses de Corint
38 g de pa ratllat
38 g d'ametlles granet
75 g de sucre
sucre vainillat
50 g de mantega fosa

Procediment
En un bol s'hi posen la farina, l'aigua tèbia, el pessic de sal i la mantega fosa. Es remena bé amb una espàtula de fusta fins obtenir una massa llisa i flexible. S'embolica la massa amb paper vegetal.
S'escalfa aigua en un pot d'acer inoxidable i, quan bull, s'apaga el foc, s'aboca l'aigua, i s'hi posa la massa embolicada durant 30 minuts.

Mentrestant es pelen les pomes, es tallen a quarts primer i després es laminen en làmines fines.
Les panses de Corint es posen en aigua calenta perquè s'inflin.

Després del repòs de la massa, s'estira sobre un drap enfarinat de manera que es formi un rectangle d'aproximadament 35 cm x 50 cm. La massa ha de quedar gairebé transparent com un pergamí.

Es pinta la massa amb la meitat de la mantega fosa, s'hi escampa el pa ratllat. Els costats curts del rectangle es deixen uns 3 cm sense pa. Després s'hi posen les pomes, les panses escorregudes, el sucre, el sucre vainillat (al gust), i les ametlles.

Els costats del rectangle que no tenen farciment es dobleguen cap a sobre el farciment. Es comença a enrotllar pel costat més llarg del rectangle i, al final, s'apreta bé per segellar. Es pinta amb mantega fosa. Surt un Apfelstrudel d'uns 10 cm x 40 cm.
Es cou el forn preescalfat a 175º C durant uns 45-55 minuts. 

Se serveix amb una crema catalana líquida.
Bon profit!

No comments:

Post a Comment